En fantastisk resa till Furaveri, Maldiverna - Reseblogg
En fantastisk resa till Furaveri, Maldiverna

En fantastisk resa till Furaveri, Maldiverna

Klockan ringer 05:45. Tjohoo är inte det första man tänker på i vanliga fall så tidigt. Men nu ska vi äntligen åka till Furaveri på Maldiverna. På flygplatsen kommer vi smidigt genom säkerhetskontrollen och går sedan direkt till loungen som ingår i resan. Väldigt skönt att kunna sitta i lugn och ro och käka frukost, ladda mobiltelefoner och koppla av. Väl ombord på planet lutar vi oss tillbaka och kollar på film. Extra plus till maten på planet som faktisk smakar riktigt bra. 

Efter vår mellanlandning på Abu Dhabi flygplast går vi ombord planet till Male, Maldiverna där vi  landar när det fortfarande mörkt och klockan är strax efter 05:00. Direkt när vi kommer ut står det en kille med vårt namn på en skylt. Det går supersmidigt och snart sitter vi i en minibuss på väg till sjöflygsterminalen. Vi åker sedan med sjöflygplan över till Furaveri. När det väl ljusnat där ute så lyfter planet och vi stiger snabbt upp till cirka 1000 m. Dra mig baklänges över en gödselstack vad coolt det är att se ner över de olika öarna vi passerar. Nästan prick på de 45 min det ska ta så nuddar vi vattenytan och taxar in mot ön. Direkt när vi kommer av planet så välkomnas vi av Aju med kalla handdukar. Han ska ta hand om oss hela vår vistelse. Vi tittar in mot ön från den långa bryggan och vi inser att vi är på en paradisö. Vit sand som nästan gör ont i ögonen, palmer som vajar och ett turkost vatten som jag bara trodde AI kunde fixa.

Incheckning sker i en soffa där vi sitter med sand under fötterna i en byggnad utan väggar och bara ett tak. Efter en massa praktisk information om hur allt funkar på ön som i stort sett är ett och samma med hotellkomplexet så åker vi iväg till vårt hus. När vi kommer fram så står våra väskor redan och väntar utanför dörren. Huset består av ett stort rum som man inte är bortskämd med på andra ställen. Kul kuriosa är att toa, dusch, badkar och handfat finns bakom en dörr som visar sig vara utomhus. Inte ofta man duschar till fågelsång! När vi öppnar dörren till vår uteplats så glömmer man att man varit vaken i 23 timmar. Pernilla och jag bara tittar på varandra och plötsligt är det ett race mot resväskorna för att byta om. På mindre än 3 min ligger vi ett turkost vatten som kändes som att luften bara blev fuktig när vi hoppade i. Hoppsan, där simmade det förbi en liten revhaj. De är så coola. De ser ut som en stor haj men har krympt till storleken av genomsnittlig gädda. 

Jag skulle kunna hålla på för evigt om hur bra denna här semestern var. Men inser att jag måste sansa mig. Vill man koppla av på riktigt så är detta semestern för dig. Det finns inte vansinnigt mycket att göra (perfekt) förutom att slappa, snorkla, läsa bok, bada, äta gott, slappa, snorkla, läsa bok, bada, äta gott. Ön består av villor i ytterkant av ön i stort sätt hela ön plus två lång bryggor med "water villas" Det tog oss ca 22 min att gå runt hela ön på ca 1740 m (ja, jag är löpare) och när jag sprang ytterkant inkl bryggorna blev det 3339 m. Det var typ vad man orkade per dag pga latmask och den höga luftfuktigheten. 

Det fanns 4 restauranger när vi var där. Bufférestaurangen där vi upplevde att de flesta käkade hade ett otroligt urval och ett nytt tema varje kväll. Sen fanns det 3 Ala carte-restauranger som ingick i vårt all-inklusive-premium-paket. Den mexikanska hade väldigt god mat men portioner anpassade för en mindre dinosaurie, den indiska restaurangen var helt vegetarisk och ganska nyöppnad. Vi testade den på en lunch och det var väldigt god mat. Tjejen som jobbade där som jag tyvärr har glömt namnet på kom tillbaka 2,4 s efter hon satt ner min drink. "Smakade den gott? Jag har lite ont i magen för att jag har aldrig blandat den drinken tidigare" Jag kunde lugna henne med att den smakade utmärkt. Men det var typiskt hur alla som jobbade på ön verkligen brydde sig om sitt arbete och de besökare som kommit dit! Den sista av restaurangerna vi testade var den asiatiska. Detta var nog den som dessutom var bästa och höll ganska hög internationell klass. 

Eftersom både Pernilla och jag är katt-tokiga så hade hon hittat på Instagram att det skulle finnas 2 katter på vår lilla ö. Vi lyckades hitta 7 av dessa 2 katter! När vi kommer hem så avslöjar Anders som bokade vår resa att han valt ön för att det fanns katter där. Var har han fått det ifrån att vi gillar katter? 

Tour Pacific bokade vår resa till Mauritius förra årets som jag höll som en av våra bästa resor. Men detta toppade allt utom när vi gifte oss på Oahu. Tack för ännu en fantastisk resa!

Med vänliga hälsningar 
Mikael & Pernilla 

Dela

Du kanske också gillar