Lyxkryssningsfartyget Seven Seas Splendor från Regent sjösätts 2020 - Reseblogg
Världens lyxigaste fartyg 2.0 från Regent Cruises kom 2020

Världens lyxigaste fartyg 2.0 från Regent Cruises kom 2020

Rederiet Regent Seven Seas Cruises fortsätter att sätta standarden på lyxkryssningsfartyg, (där närmste konkurrenter är bl a Silversea Cruises, Seabourne och kommande Ritz-Carlton Cruises) med Seven Seas Splendor som sjösätts om knappt 2 år med plats för 750 gäster.

Riktigt kryssningsfrälsta resenärer planerar gärna sina resor när nya fartyg kommer in i rederiernas program. Regent har precis öppnat för bokningar med Splendor, där den första kryssningen går den 7 februari 2020 på sin jungfruresa från Barcelona-Miami, för att sedan segla i Karibien och på nordamerikanska rutter resten av säsongen.


Vad kan man då vänta sig av denna nya stjärna? Splendor blir systerfartyg till Explorer, rederiets senaste fartyg som klassats som världens lyxigaste fartyg och får många av dess unika faciliteter. Regents speciella signum är smakfullt och sobert inredda sviter och publika ytor i lyxiga och påkostade material, här med betoning på ljusa, milda krämfärger. Med 375 sviter i tio olika kategorier spänner storleken från 29 m2 upp till hela 440 m, vilket ger branschens rymligaste fartyg i förhållande till mest yta-per-gäst, högst servicegrad med flest besättning-per-gäst (552), men också de dyraste hytterna-per-gäst!

Säng i Deluxehytt ombord på fartyget Splendor.

Samtliga hyttsviter får en smakfull inredning och rymliga ytor som här en Deluxe Veranda Suite

Inredningen är påkostad av finaste kvalitet, med ex 473 kristallkronor fördelade i hytter, lounger och korridorer och drygt 4 000 m2 finaste Carreramarmor pryder fartygets golv och badrum bl.a. Utsmyckning av konst av Chagall och Picasso, lampor av handblåst Murano glas ska ge en känsla av ett urval som på ett galleri eller museum. Splendor får också ett SPA med eleganta utrymmen för behandlingar och avkoppling samt ett toppmodernt gym och i aktern en unik infinitypool.

Pool i aktern på faryget Splendor
En infinitypool i aktern kommer att finnas på Splendor liksom denna på Explorer


Kronan på verket blir den mest luxuösa sviten the Regent Suite belägen på högsta däck med en panoramavy över fören på fartyget från svitens 130 m2 stora balkong. De övriga 280 m2 är fördelade på 2 rymliga och eleganta sovrum, flera badrum och toaletter i marmor och natursten, matsal och en lounge med en mini-Steinwayflygel. Dessutom finns i sviten ett eget spa med ångbastu, jacuzzi och ett obegränsat antal spabehandlingar som ingår under kryssningen.  En egen butler ser förstås till att inget saknas under kryssningen. Vid stoppen i land får man dessutom en privat bil med chaufför till förfogande att utforska platserna med.

Spaavdelning i marmor i Rgent Sviten

The Regent Suite blir fulländad med egen spaavdelning

Förutom ovan unika fördelar i just the Regent Suite, får man som resenär en all-inclusive vistelse i form av all mat, all dryck, alla utflykter i land, underhållning, gratis wifi samt dricks, oavsett kategori av hyttsvit.

Liksom på de övriga fartygen i sin flotta har man höga kulinariska ambitioner med flera konceptrestauranger. För passagerare som vill förkovra sig i matlagningens konst finns här också ett toppmodernt restaurangkök; Culinary Art Kitchen, för matlagningslektioner och demonstrationer och det populära kaféet Coffee Connection får fina utomhusytor på däck. Flotta ytor för underhållning och shower erbjuds förstås där Constellation Theatre tar 694 gäster in i musiken och showernas värld.
Vad kostar det då att kryssa med Splendor på t ex jungfruresan (14 nätter)? Lägsta hyttkategori från drygt 50 000 kr pp och the Regent Suite ca 650 000 kr pp. exkl flyg.

Restaurang Chartreuse ombord på fartyget

Chatreuse blir ett av fartygets gourmetrestauranger

Regents hela fartygsflotta om fyra fartyg genomgår också en uppfräschning till en kostnad av 125 000 000 USD.


Tour Pacific är en av få utvalda återförsäljare i Sverige av Regent Seven Seas Cruises kryssningar.
Nyfiken? För mer information eller bokning av en kryssning med Splendor eller något av deras andra fartyg över hela världen! Kontakta oss här

Läs mer om Regent Seven Seas Cruises här

Dela

Du kanske också gillar